11°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

01.06.2022 / 21:43 SHOW - Virginija

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard
Foto: Vijesti.ba

Porota je donijela presudu u tužbi Johnnyja Deppa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata.

Glumac je dobio spor te je Amber Heard proglašena krivom, piše Index.

Presuda je pročitana na sudu okruga Fairfax u Virginiji nešto nakon 21 sat po našem vremenu. Johnny Depp nije bio na čitanju presude jer se poslovno nalazi u Velikoj Britaniji.

Amber dobila odštetu od 2 miliona dolara

Porota je utvrdila da je Johnny Depp klevetao Amber Heard – ali to je bilo preko njegovog odvjetnika Adama Waldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Porota je presudila da Amber Heard mora isplatiti odštetu u vrijednosti od 15 miliona dolara zbog klevetanja u tekstu koji je objavljen u The Washington Postu.

Porota je potvrdila da je jednoglasnom presudom odlučila u korist Johnnyja Deppa u prve dvije tačke. Odlučili su da je Amber djelovala s stvarnom zlobom u objavljivanju članka u The Washington Postu.

Heard: Slomljena sam

"Razočarenje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža.

Još sam više razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat unatrag u vrijeme kada bi žena koja je ustala i progovorila bila javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Vjerujem da su Johnnyjevi odvjetnici uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Žao mi je što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”, napisala je Heard na Instagramu nakon presude.

Depp: Porota mi je vratila život

Oglasio se i Depp.

“Prije šest godina zauvijek su se promijenili moj život, životi moje djece, životi mojih najbližih, ali i životi ljudi koji su me mnogo, mnogo godina podržavali i vjerovali u mene.

Sve u tren oka.

Protiv mene su putem medija iznesene lažne, vrlo ozbiljne i kriminalne tvrdnje, što je izazvalo salvu mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica”, naveo je Depp, dodajući da je sve to jako utjecalo i na njega i na njegovu karijeru.

“I šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Uistinu sam ponizan”, dodao je.

Kaže da je dugo razmišljao o tome da nastavi s ovim slučajem. “Od samog početka, cilj pokretanja ovog slučaja bio je otkrivanje istine, bez obzira na ishod.”

“Najbolje tek dolazi i konačno je počelo novo poglavlje”, poručio je Depp.

“Istina nikad ne umire”, naveo je na latinskom (“Veritas numquam perit”) u svojoj izjavi, prenosi BBC.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo