12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

07.05.2022 / 19:27 Fudbal - Zagreb

Menalo: Sedam dana sam u bolnici bio na kisiku

Menalo: Sedam dana sam u bolnici bio na kisiku
Foto: Sportske novosti

Bh. reprezentativac Luka Menalo (25) se u prošlom kolu protiv Lokomotive vratio u momčad Dinama nakon bolesti, trener Ante Čačić dao mu je nešto manje od pola sata.

Prije tog ogleda posljednju utakmicu u plavom dresu igrao je još tamo 20. marta protiv Slavena Belupa. Nakon toga ga je stigla bolest. Jučer je Luka ispričao za Sportske novosti kako je zapravo sve bilo dramatično...

"Bio sam na akciji reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamo nas je sustigla neka viroza. Svi smo bili nešto bolesni, a mene su naglo počela boljeti pluća. Mislio sam da me “pukla” ta viroza, jer smo svi bili negativni na koronavirus testu. Kad sam ušao na utakmici protiv Lihtenštajna, nisam se mogao pomaknuti! Nisam mogao disati, udahnuti zrak", kazao je u uvodu Menalo.

Završio na hitnoj

"U automobilu mi je bilo O.K. dok sam sjedio. Međutim kad sam došao kući i krenuo na spavanje, opet nisam mogao disati, nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek, pa će mi biti bolje. Međutim, kad sam snimio pluća, na snimci su se vidjeli da imam covid-ožiljke. Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao. Zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća, pa zato nisam mogao disati. Sedam dana sam u bolnici bio na kisiku! Nevjerovatno nešto. Kad sam imao koronu, trajalo je jedan dan, imao sam temperaturu i to je bilo to. A vidite sad što mi se dogodilo..."

Tri sedmice nije trenirao s momčadi, onda je počeo lagano trenirati, ali sve je na sreću prošlo u najboljem redu, sad je Luka spreman.

"Posve sam spreman za igru, nemam nikakvih posljedica. U redu je sve. Bitno da je sve prošlo."

 
(Vijesti.ba / SN)

Izdvajamo