18°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

29.04.2022 / 17:25 BiH - Svečano

Najuspješniji učenici svečano otkrili tablu s natpisom "Grad Konjic"

Najuspješniji učenici svečano otkrili tablu s natpisom "Grad Konjic"
Foto: Vijesti.ba

Najuspješniji učenici Srednje škole Konjic svečano otkrili tablu sa natpisom Grad Konjic na zgradi Gradske uprave nakon što su vijećnici na 15.sjednici Općinskog vijeća danas usvojili privremenu Statutarnu odluku o Gradu Konjicu.

Danas su vijećnici Općinskog vijeća Konjic održali 15. sjednicu na kojoj je usvojena privremena Statutarna odluka o Gradu Konjicu, čime je zvanično promijenjen status Općine Konjic u Grad Konjic.

U tu čast nakon sjednice najuspješniji učenici Srednje škole Konjic koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima Alma Jusufbegović i Ali Halilović svečano su otkrili tablu sa natpisom Grada Konjica na ulazu u zgradu Gradske uprave, te gradonačelniku Osmanu Ćatiću predali zastavu Grada Konjica.

Ovim povodom u Zavičajnom muzeju Konjic gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić otvorio je izložbu pod nazivom “ Konjički vremeplov”, koja kroz fotografije, audiovizuelne radove i postavku spomenika kulture, svjedoči o kontinuitetu naseljenog mjesta Konjic kroz vijekove.

- Malo je gradova u našoj zemlji koji se mogu pohvaliti da imaju preko 50 nacionalnih spomenika, baštinu na listi UNESCO-a, historiju zaokruženu pisanom rječju, monografijama, zato s ponosom svi trebamo reći da smo Konjičani i živimo upravo ovdje, gdje nas je i priroda, osim bogate historije, počastila najvrijednijim blagodatima, rijekama, planinama, jezerima. Budimo i dalje oni koji će ostavljati tragove dobra, kako su to činile brojne generacije prije nas. Neka status Grada bude obaveza svima nama da svako u domenu svog djelovanja doprinosi prosperitetu Grada Konjica i njegovom razvoju u svakom pogledu. Želim nam svima mnogo sreće i uspjeha - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo