12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

25.04.2022 / 22:56 Fudbal - Nije bilo golova

Crystal Palace i Leeds remizirali na Selhurst Parku

Crystal Palace i Leeds remizirali na Selhurst Parku
Foto: Twitter
Crystal Palace i Leeds United podijelili su bodove u utakmici 34. kola engleske Premijer lige (0:0), a gosti su se uspjeli odbraniti od napada domaćih i na kraju vratiti se kući neporaženi, te doći do važnog boda u borbi za opstanak.

Već u četvrtoj minuti viđen je veliki promašaj Jean-Philippea Matete. Isti igrač poslao je loptu malo pored lijeve stative u 15. minuti poslije centaršuta Jordana Ayewa. Crystal Palace nastavio je napadati, a Illan Meslier je zaustavio udarac Matete u 34. minuti.

Wilfried Zaha je pao u šesnaestercu gostiju u 53. minuti, ali glavni sudija se nije oglasio. Nije bilo penala ni u 69. minuti kada je u kaznenom prostoru Leedsa pao Conor Gallagher, a tom prilikom intervenisao je i VAR.

Gallagher je bio u velikoj prilici u 72. minuti, no njegov udarac je izblokiran. Isti igrač šutirao je sa ruba šesnaesterca u 78. minuti, a lopta je otišla nekoliko centimetara pored gola. Meslier je fantastično zaustavio i Zahu u 81. minuti, a do kraja meča nije bilo promjene rezultata.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo