12°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

25.04.2022 / 20:30 Fudbal - Trener Veleža

Dudić nakon trijumfa nad Posušjem: Natjerali smo mlade igrače da zasluže mjesto

Dudić nakon trijumfa nad Posušjem: Natjerali smo mlade igrače da zasluže mjesto
Foto: SC
Velež je u utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Posušje rezultatom 5:2, a Rođeni su u posljednje vrijeme u veoma dobroj formi.

Feđa Dudić, trener mostarskog kluba, je čestitao svojim igračima, a posebno je istakao mlade fudbalere koji su danas igrali.

“Moram čestitati momcima, prije svega na ozbiljnosti na ulasku u utakmicu. Puno je postići pet pogodaka, imali smo situacija da postignemo još. Mogli smo još nešto i primiti, posebno na početku drugog poluvremena. Mogla je utakmica ući u neku neizvjesnost. Zamjerke su gol na kraju prvog poluvremena i u 89. minuti. Ne treba nam to, posebno gol iz prekida. Jednostavno, sada sebi možemo dozvoliti te luksuze, da napravimo ovako neke stvari. Drago mi je da imamo puno strijelaca, da se lista širi”, rekao je Dudić, dodavši:

“Velež je danas igrao sa tri mlada igrača. Moram ih pohvaliti. Prije sam znao da ih kudim. Sada sve čestitke za mlade momke. Natjerali smo ih da zasluže da igraju, a ne da ih stavimo zato što je neko izmislio pravilo da moraju igrati. Oni sada zaslužuju. Prije sam u nekim utakmicama jedva čekao poluvrijeme da barem jednog zamijenim. Sada su počeli Bajrić, Salčin i Dejanović. Svi su odigrali fenomenalne utakmice. Trebao je ući i Džanković. Falilo nam je izmjena, jer su neke bile neplanirane. Bit će sljedeća utakmica. Idemo do kraja na pobjedu u svakoj utakmici. Davat ćemo šansu svima. Bit će opet novih igrača. Želimo do 19. maja biti pravi i u nekom takmičarskom periodu”.

Na kraju se trener Veleža posebno dotakao Posušja.

“Posušju iskreno želim opstanak u ligi. Nije floskula. Ljudi zaslužuju po svemu da ostanu. Od uslova do infrastrukture. Odeš kod njih, pobijediš, oni te isprate aplauzom. Zaista nije floskula, želim im opstanak, jer Posušje treba Premijer ligi BiH”, istakao je Dudić.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo