12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

25.04.2022 / 19:58 Fudbal - Premijer liga BiH

Veležova petarda razbila Posušje

Veležova petarda razbila Posušje
Foto: SC
Velež je ušao u dobru formu u posljednje vrijeme, a Rođeni su večeras u utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Posušje rezultatom 5:2.

Velež je tako došao do pete pobjede na posljednjih šest susreta (ima jedan remi), a u tom periodu primio je tri gola.

Gosti su već u drugoj minuti imali sjajnu šansu nakon kornera, ali Radovac je s gol-linije izbio loptu. Zatim je u dobroj šansi bio Mašić, napadač Posušja je nakon oduzete lopte na sredini terena krenuo sam prema golu Veleža, ali sustigao ga je Bajrić i uspio blokirati njegov šut.

Kazna za propuštene prilike goste je sustigla u 23. minuti. Poslije gužve u šesnaestercu Posušja, Ćosić je odigrao povratni pas, a Anđušić s ruba šesnaesterca gađao i pogodio donji ugao gola protivnika. Isti igrač postigao je i drugi gol za Rođene svega četiri minute kasnije. Odlično je centrirao Radović, na pravom mjestu se našao Anđušić, koji je zatresao mrežu za 2:0.

Pred kraj poluvremena mostarski klub je došao do novog pogotka. Lijepo je ubacio Radovac, a Salčin imao svo vrijeme ovog svijeta da se namjesti i poentira za 3:0. Za Salčina je to njegov prvi gol u Premijer ligi BiH. Posušje uspjelo smanjiti na 3:1 u nadoknadi. Dobar pas u prostor uputio je Mašić za Pavkovića, koji je matirao Jovičića za 3:1.

Odmah na startu drugog poluvremena Pavković je pokušao glavom, no odbranio je golman Veleža. Nedugo nakon toga neoprezan je bio Zeljković, Mašić je izašao na Jovičića, koji je još jednom sjajno reagovao. Uslijedila je kazna za neiskorištene prilike. Dejanović je izašao na golmana Posušja i rutinski pogodio za 4:1 u 51. minuti.

Udarac Dejanovića u 53. minuti otišao je ravno u golmana Posušja. Uslijedio je mirniji period igre, koji je prekinula šansa Posušja. Lučić je iskosa sa lijeve strane pogodio stativu, a loptu je dirao i Jovičić, tako da su gosti dobili korner, nakon kojeg je Horić glavom poslao loptu preko gola.

Majstorski pogodak Zajmovića viđen je u 79. minuti. Napadač Veleža izašao je na golmana Posušja i potkopao loptu. Pršeš je šutirao iz slobodnjaka daleko preko gola, a na drugoj strani odličan udarac Ilinkovića odbranio je Jovičić u 88. minuti. Odmah nakon toga ubacio je Serdarušić, a Barišić je pogodio za konačnih 5:2.

FK Velež – HŠK Posušje 5:2

Stadion: Rođeni (Mostar). Sudija: Admir Musić (Sarajevo). Žuti kartoni: Radović (Velež), Krišo (Posušje).

FK VELEŽ: Jovičić, Radović, Zeljković, Bajrić, Salčin (od 62. Brandao), Ćosić, Pršeš, Radovac (od 62. Hasanović), Anđušić (od 73. Vehabović), Dejanović (odu 73. Ovčina), Haskić (od 62. Zajmović).

HŠK POSUŠJE: Baćak, Barišić, Krišto, Horić, Lučić, Maglica (od 64. Serdarušić), Ilinković, Pavković, Božić, Leko (od 46. Landeka), Mašić (od 64. Milanović).


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo