15°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

14.04.2022 / 20:31 Košarka - Endesa liga

Važan trijumf Breogana, Musa opet prvo ime susreta

Važan trijumf Breogana, Musa opet prvo ime susreta
Foto: Fotografisanje s fanovima / Facebook
Breogan je danas u Lugu ostvario važan trijumf, pošto je u zaostalom meču 19. kola Endesa lige sa savladao ekipu Manrese sa 98:94.

Gledali smo jako efikasan meč od samog početka, ali nešto bolje je krenula Manresa, koja je nakon prve dionice povela sa 27:32.

Uslijedila je mnogo bolja druga dionica Breogana, koji dolazi do preokreta i na odmor odlazi s prednošću od 53:49.

Bolji je bio domaći sastav i u nastavku, a na krilima Džanana Muse dobro otvara drugo poluvrijeme i stiže i do +9 (62:53).

Manresa nakon toga ipak pokazuje snagu i brzo se vraća i hvata priključak, pa se ušlo u dramatičnu završnicu. Na dvije i po minute do kraja rezultat je bio poravnat 90:90, ali onda važne poene za Breogan postiže Bell-Haynes.

Potom odgovornost preuzima i Musa i ubacuje poene za 94:90. Maye je uzvratio trojkom na drugoj strani i nastavljena je drama, ali isti igrač nedugo zatim promašuje dva jako važna slobodna bacanja za Manresu i ostavlja Breogan u vodstvu.

Musa je na drugoj strani ubacio dva slobodna bacanja za 98:94 i tu je bio kraj za Manresu. To je bio i konačan rezultat.

Musa je utakmicu završio sa 18 poena, 9 skokova i 3 asistencije i bio je prvo ime susreta. Dobar je u redovima Breogana bio i Luković sa 17 poena i 5 skokova, a kod gostiju je 18 poena ubacio Thomasson.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo