10°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

12.04.2022 / 22:19 Fudbal - Postignut dogovor

Ten Hag i definitivno seli na Old Trafford

Ten Hag i definitivno seli na Old Trafford
Foto: Sky Sports
Prije nekoliko dana procurila je glasina kako pregovori između Erika Ten Haga i predstavnika Manchester Uniteda idu u dobrom smjeru i kako svakim danom rastu šanse da će trenutni trener Ajaxa uskoro preseliti u Manchester.

United već duže vremena želi vidjeti Nizozemca na svojoj klupi, a ako je vjerovati stranim izvorima koje je citirao Fabrizio Romano, danas poslijepodne je dogovor postignut, čeka se još samo finalizacija ugovora i potpis.

On sigurno neće doći još nekoliko dana. Kako dodaje The Athletic, Ajax čeka važan dvoboj u Kupu protiv PSV-a u nedjelju, pa je realnije da će službena objava biti poslana tek početkom ili sredinom iduće sedmice. Erik Ten Hag trebao bi potpisati ugovor koji će trajati tri godine. Ajaxu će pripasti odšteta u visini od dva miliona eura.

United ne može čekati, Iako Hagu ugovor vrijedi do ljeta 2023. godine, Vragovi će isplatiti odštetu kako bi se posao okončao u najkraćem mogućem roku.

Iako je Ralf Rangnick uveo kakvog-takvog reda u svlačionicu i locirao ključne probleme ovog Uniteda, bez punokrvne pripreme na ljeto, teško da će United izgledati nešto puno drugačije.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo