20°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

10.04.2022 / 19:50 Fudbal - Premiership

Manchester City i Liverpool remizirali u velikom derbiju

Manchester City i Liverpool remizirali u velikom derbiju
Foto: Internet

Manchester City i Liverpool remizirali u velikom derbiju, nastavlja se drama u borbi za titulu.

Na Etihadu je danas odigran veliki derbi engleske Premier lige, u čijem su se 32. kolu sastali Manchester City i Liverpool. Meč je okončan bez pobjednika 2:2 sedam kola prije kraja u trci za titulu ostaje sve otvoreno.

Žalit će za svojim prilikama iz finiša utakmice dugo Riyad Mahrez, koji je mogao donijeti pobjedu Cityju, ali promašio je u 94. minuti veliku šansu.

Fenomenalan fudbal gledali smo od samog početka, a Manchester City je već u 5. minuti stigao do vodstva preko Kevina De Bruynea.

Tada su Građani brzo izveli jedan slobodan udarac, Belgijanac je povukao loptu, a onda sa 17-18 metara i šutirao. Lopta je zakačila Joela Matipa, nezgodno odskočila i prevarila Alissona, da bi završila u golu za 1:0.

No, brzo je uzvratio Liverpool i već u 13. minuti stigao do poravnanja na oduševljenje gostujućih navijača.

Robertson je ubacio na drugu stativu, Arnold je odigrao povratnu loptu u srce kaznenog prostora, a tamo ju je spreman dočekao Diogo Jota i postigao gol za 1:1.

U 25. minuti je City opet mogao povesti poslije prekida, ali Rodri je zakasnio na dodavanje Laportea. Četiri minute poslije nova šansa za De Bruynea, ali sada pogađa samo vanjski dio mreže.

Desetak minuta prije odlaska na odmor City dolazi do vodstva. Gabriel Jesus je izbjegao ofsajd zamku Redsa i pobjegao njihovoj odbrani, te loptu nakon ubačaja Cancela rutinski poslao u mrežu za 2:1.

Mogao je Liverpool do novog poravnanja u 44. minuti, ali Laporte sjajnom reakcijom sa zemlje uspjeva da zaustavi Jotu u šesnaestercu.

Na fantastičan način je u drugo poluvrijeme ušao Liverpool i u prvoj minuti poravnao na 2:2. Mohamed Salah je tada asistirao, a Sadio Mane pogodio mrežu Građana.

Zatresla se i mreža Redsa opet u 63. minuti, ali pogodak Sterlinga je poništen nakon intervencije iz VAR sobe.

U posljednjoj minuti utakmice je Riyad Mahrez izveo slobodnjak sa 30 metara i pogodio stativu gola Alissona. Alžirac je i u 94. minuti imao kolosalnu šansu, ali pokušao je lobovati Alissona i na kraju je prebacio gol Redsa… Završilo je 2:2.

City je tako ostao lider s 34 boda, a Liverpool nastavlja da mu diše za vratom sa samo jednim bodom zaostatka.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo