8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

05.01.2022 / 18:38 BiH - Rakcije

SBB pozdravlja energične poteze SAD i očekuje još imena pod sankcijama

SBB pozdravlja energične poteze SAD i očekuje još imena pod sankcijama

Savez za bolju budućnost BiH ohrabruje činjenica da su Sjedinjene Američke Države, kao veliki i dokazani prijatelji naše zemlje, donijele odluku o sankcioniranju pojedinih političara i kompanija koji na bilo koji način rade na secesiji, destabilizaciji, razgradnji ili ekonomskom uništavanju Bosne i Hercegovine.

Posebno nas raduje dokazani dodatni angažman međunarodne zajednice koju predvode SAD, a kojim će se oslabiti i eliminirati politike Milorada Dodika i drugih faktora koji sprečavaju i onemogućavaju nastavak euroatlantskih integracija BiH i razvoja naše domovine u modernu i prosperitetnu državu svih njenih naroda i građana.

SBB od svog osnivanja upozorava na korupciju i kriminal koji uništavaju bh. društvo, pa u tom smislu i podržavamo najnovije odluke američke administracije o uvođenju sankcija.

Potenciramo da će SBB s međunarodnim prijateljima BiH i domaćim političkim snagama činiti sve na kreiranju pozitivnog političkog ambijenta i mnogo boljih prilika za provođenje neophodnih reformi, koje će na svim poljima omogućiti bolju budućnost Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Također, SBB očekuje što brže sankcioniranje i drugih političara u našoj zemlji čija je politika destruktivna prema multietničkoj državi i koruptivno motivirana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo