9°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

02.01.2022 / 19:26 Fudbal - Premiership

Liverpool ispustio dva gola prednosti i došao do boda na Stamford Bridgeu

Liverpool ispustio dva gola prednosti i došao do boda na Stamford Bridgeu

Chelsea i Liverpool su remizirali u debiju 21. kola engleske Premier lige (2:2), a svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu.

Redsi su bili desetkovani zbog korona virusa i povreda, dok su Plavci bili bez Romelua Lukakua jer ga je menadžer Thomas Tuchel odstranio iz ekipe zbog nedavnog intervjua.

Liverpool je poveo već u devetoj minuti nakon velike pogreške Chalobaha, koji je pokušao glavom odbiti nisku loptu, spetljao se i poklonio loptu Maneu, a Senegalac je lako pogodio. Redsi su do drugog gola došlo u 26. minuti. Alexander-Arnold je uputio odličnu loptu iza leđa Chelseajeve obrane za Mohameda Salaha, koji je udvostručio prednost gostiju.

Izgledalo je kao Chelsea tone. Plavci su tada djelovali nepovezano i dosta loše, ali završnicu prvog dijela odradili su fantastično. U 42. minuti nakon ubačaja iz kornera lopta je odbijena na 18 metara tačno do Kovačića, koji je iz teške pozicije iz prve šutirao volejom i pogodio za 1:2. U nadoknadi Kante je sjajno proigrao Pulišića, on je došao pred Kellehera, prebacio ga i zabio za 2:2.

Chelsea je mogao i do potpunog preokreta u nadoknadi prvog dijela. Mount je bio u velikoj šansi, ali je pucao iz blizine pored stative. U drugom dijelu Chelsea je nešto više imao loptu u svoj posjedu, no Redsi su opasno prijetili preko Salaha i Manea. Dobru šansu za domaće imao je Pulišić, ali odbranio je Kelleher. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo