19°C
Mostar 25°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

09.12.2021 / 11:20 KORONAVIRUS - Imunizacija

Za vikend vakcinacija u tržnom centru Bingo u Vogošći

Za vikend vakcinacija u tržnom centru Bingo u Vogošći

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS sedmi put zaredom organizira akciju "Vakcinacija prema građanima". Ovog vikenda, 11. i 12. decembra, akcija se nastavlja u tržnom centru Bingo u Vogošći.

Onima koji odluče vakcinaciju obaviti na ovom punktu, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za šest vikenda vakcinisano više od 3.000 osoba na ovim lokacijama.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine je na raspolaganju svim dobnim grupama, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o toj vakcinaciji u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo