9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

11.11.2021 / 08:04 Ličnost dana - Ličnost dana

Izvanredna baronesa Arminka Helić

Izvanredna baronesa Arminka Helić
Arminka Helić / Vijesti.ba
Arminka Helić sama vrijedi pješadijske brigade.

Napisao je ovo na Twitteru direktor MC Srebrenica Emir Suljagić nakon gostovanja baronese Helić sa Christianom Schmidtom na CNN-u kod Christiane Amanpur.

Na pitanje Amanpour da li zaista misli da je Milorad Dodik ozbiljan u vezi namjera za secesijom RS-a, baronesa Helić je rekla kako se on za to priprema već 10 godina.

"Ovo su kontinuirani i koncetrisani napori da se podriva bosanska država i da se pokaže da ona ne može funkcionisati. To traje već 10 godina i ovo su posljednji koraci do secesije. Oni u tome imaju podršku Rusije kao i od susjedne Srbije i vjerujem da ako ne odgovorimo možemo se vratiti na dešavanja koja ne želimo ponovno vidjeti. Jedini način da se ovo zaustavi je da se pošalju na teren snage koje se mogu suprostaviti secesiji i disoluciji i to je jedini način da se sačuva mir za sve ljude u BiH bez obzira ko su. Ovo je jedini način da se sačuva mir i da se političari vrate pregovorima“, stava je Helić.

Bio je ovo još jedan u nizu izvanrednih nastupa Helić, nakon autorskog teksta u briselkom Politicu i gostovanja na BBC-ju, u kojima je alarmirala zapadnu javnost da obrate pažnju na stanje u BiH, argumentirano detektirajući uzroke i krivce.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo