15°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

14.10.2021 / 20:31 BiH - Opasne najave

Dodik o sklanjanju OS BiH iz RS: Kao što su uradili Slovenci '92-e

Dodik o sklanjanju OS BiH iz RS: Kao što su uradili Slovenci '92-e
Foto: Cropix

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je 80 odsto pripadnika Oružanih snaga spremno da nakon donošenja zakona o vojsci napusti službu i uključi se u nove strukture u Republici Srpskoj.

- Ovih 20 odsto, neke nismo stigli anketirati, neki možda neće - rekao je Dodik.

Na novinarsko pitanje na koji način misli da izbaci sa teritorije RS-a sudije, tužioce i pripadnike OSBiH koji se nalaze u kasarnama, je rekao da se prisjete šta se dogodilo 1992. godine (?!) i kako su to uradili Slovenci.
A na pitanje da li će to uraditi nasilnim putem, odgovorio je:

"Fino, upućujem te na '92. kako su to Slovenci uradili, blokirali kasarne, rekli da ovi momci koji, eto ne valjaju njima, moraju da odu", rekao je Dodik:

Najavio je da će uporedo sa donošenjem zakona o vojsci biti usvojen i zakon o ukidanju zakona koji je nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun, čime će na raspolaganje novim strukturama biti stavljene kasarne i ostalo.

Dodik je dodao da će ukoliko se neko od Bošnjaka ili Hrvata koji su u jedinicama ili strukturama na teritoriji Republike Srpske odluči da pristupi vojsci Srpske, regularnoj ustavnoj formaciji, biti prihvaćeni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo