12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

30.09.2021 / 19:11 Politika - Video

Žestok okršaj novinarke BN-a i Dodika: Vi ste švercer; BN je zlotvor ...

Žestok okršaj novinarke BN-a i Dodika: Vi ste švercer; BN je zlotvor ...
Foto: Screenshot
Milorad Dodik rekao je da današnjim dokazom da je kiseonik u RS ispravan stavlja tačka na cijelu priču oko takozavne afere "Kiseonik", te da BN televizija kreiraću ovu aferu pokušava da rasturi Republiku Srpsku.

- Što me je BN televizija više napadala, ja sam više pobijeđivao. Reći će neko da je ovo neki moj napad na medije. Nije. Oni svaki dan lažu. Priča o kiseoniku uopšte nije postojala, i sram ih bilo za to. Vjerujem da Boga mole da neko umre u Republici Srpskoj, pa da nastave sa napadima - istakao je Dodik.

Reagirala je novinarka BN-a Slađana Jašarević.

- Sad vas lično upozoravam da je ovo posljednji put, da se tako obraćate kada je u pitanju BN TV. Gospodine Dodik, ja sam član porodice poginulog borca, dok ste vi švercovali cigarete ... da se više niste usudili, ali usudili ..., rekla je ona.

- Evo vidite da BN nije normalna, replicirao je Dodik, a novinarka nastavila:

- Moji leže u evropskim zatvorima i vi ćete meni reći da sam izdajnike.

- Jesi, veliki izdajnike... ja tebi nisam ništa lično rekao, poručio je Dodik.

- Vi ste obični švercer i rat i dezerter, da vas je sramota, rekla je novinarka BN-a.

Nakon toga obratio se Dodik.

- Što se tiče BN-a i nje, ona je dio doprinosa tog udruženog zločinačkog poduhvata, protiv RS I naravno da je instruisana u ime svog vlasnika da dođe ovdje i radi ovo što radi. Najveći zlotvor za RS je BN TV. A ja ću definitivno reći da ja i moja porodica nismo vlasnici ATV-a. Ovaj vokabular nije ništa novo, Milorad Dodik nije osuđen ni za jedno od tih djela koje pominje. Nisam ništa rekao o njoj lično ni o njenoj porodici, to poštujem. Ja sam govorio o BN-u, ne o gospođicu i to je ono što BN govori. Oni očigledno vode kampanju oko kiseonika, rekao je Dodik.

Više u videu ispod, od 26. minute ...



(Vijesti.ba)

Izdvajamo