14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

13.09.2021 / 18:20 KORONAVIRUS - Ivo Ivić

Splitski infektolog: Ima naznaka da se ovaj val smiruje

Splitski infektolog: Ima naznaka da se ovaj val smiruje
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić izjavio je kako postoje naznake smirivanja epidemijskog vala u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ...

... ali i rekao da nije "pretjerano pristalica" uvođenja covid-potvrda za djelatnike u zdravstvu, što je predložio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Broj hospitaliziranih u splitskoj bolnici u zadnjih sedam dana je isti, što je možda naznaka nekakvog smirivanja ovog epidemijskog vala", kazao je Ivić u programu Radio Splita.

Za najavu ministra Beroša o uvođenju covid-potvrda za radnike u zdravstvu istaknuo je da nije "pretjerano pristalica" toga.

"Nisam pretjerano pristalica, ja sam za to da se u zdravstvenom sustavu u prvom redu radnike motivira i, drugo, da to bude mjera koja je u cijeloj Europskoj uniji jer onda će ona biti do kraja provediva. Ako nije u cijeloj Europskoj uniji, ako postoje razlike, bojim se da nam onda može doći do ispadanja ljudi, a svaki nam je dragocjen", poručio je.

Beroš pisao zdravstvenim radnicima

Inače, Beroš je u nedjelju uputio pismo kolegama u zdravstvenom sustavu uz najavu da će liječnici, medicinske sestre i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći doći samo ako su cijepljeni te ako su preboljeli ili imaju negativan test na covid-19.

"Naša zajednička profesionalna i ljudska obveza, naša zvanja i poziv te nadasve misija je pomagati ljudima da štite svoje zdravlje, a kad ih bolest ugrozi, na svima nama je stručno i odgovorno skrbiti o njima i liječiti ih. Mi smo tu obvezu prihvatili i tim ciljevima moramo prilagoditi organizaciju zdravstvenog sustava i prilagođavati naš svakodnevni rad okolnostima i uvjetima u kojima živimo i djelujemo", naglasio je ministar.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo