8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

09.09.2021 / 08:43 Tenis - US Open

Đoković preokretom savladao Berrettinija i plasirao se u polufinale

Đoković preokretom savladao Berrettinija i plasirao se u polufinale

Novak Đokovićje u četvrtfinalu US Opena s 3:1 pobijedio Talijana Matea Berrettinija. Ovom pobjedom srpski teniser je postao igrač s najviše pobjeda nad top 10 igračima u istoriji. Pobjedom protiv Italijana došao je do 224. pobjede nad top 10 igračima. Uz to, Đoković ima 101 poraz.

Đoković je prestigao Rogera Federera, koji ima 223 pobjede i 123 poraza. Rafael Nadal ima 178 pobjeda i 99 poraza, piše Index.hr.

Nakon meča Italijana su pitali je li Đoković najbolji igrač svih vremena.

"To je uvijek nezgodno pitanje jer svako ima svoje mišljenje i tu su i statistika i ostale stvari. Znam samo da gledamo nešto što se ranije nije događalo. Kada pogledate brojke, vidite da on radi nešto što niko nikada nije radio. Mnogima je GOAT Rafa ili Roger i svi kažu različito. Neko još misli da su najbolji McEnroe, Agassi ili Sampras. To je osobno mišljenje i to je sjajno kod ovog sporta. Za mene je, na primjer, LeBron bolji od Jordana, ali znam da bi me ljudi ubili da to kažem. Ali ja nisam rođen kad je Jordan igrao i to je moje mišljenje. Čast je igrati s Novakom", zaključio je Berrettini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo