4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

21.06.2021 / 22:35 Fudbal - Posjeta Pragu

Predsjednik FK Sarajevo u posjeti Karelu Poborskom

Predsjednik FK Sarajevo u posjeti Karelu Poborskom

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum, sastao se danas sa direktorom odjeljenja Elitna omladina Fudbalske asocijacije Republike Češke (FAČR), Karelom Poborskym u sjedištu FAČR u Pragu.

Tema sastanka je bila razvoj fudbalskih akademija i elitnih fudbalera na području Češke i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Kasum je upoznao gospodina Poborskog sa trenutnim stanjem i planovima razvoja Akademije FK Sarajevo, te je prezentova ideju da se Akademija FK Sarajevo uveže i uspostavi saradnju sa fudbalskim akademijama u Republici Češkoj.

Gospodin Poborsky je prihvatio predloženu ideju i obećao je da će pomoći u uspostavljanju saradnje. Istovremeno je naglasio da je razvoj mladih fudbalera neophodan za uspjeh svakog fudbalskog kluba i nacionalnih reprezentacija. Češki klubovi su u prošlosti ustupili od ovog puta što se pokazalo kao značajna greška. Fokus na češke mlade fudbalere je vraćen tek u nekoliko prethodnih godina što već sada stvara pozitivne rezultate u klupskom i reprezentativnom fudbalu.

Karel Poborsky je inače bivši češki reprezentativac, srebreni medaljista sa Evropskog prvenstva 1996. godine i bronzani 2004. godine. Bivši je igrač Manchester Uniteda, Benfice Lisabon, Lazia Rim, Slavije i Sparte iz Praga.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo