18°C
Mostar 19°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 17°C

21.06.2021 / 21:58 KORONAVIRUS - Prijetnja stanovnicima

Predsjednik Filipina: Ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor

Predsjednik Filipina: Ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor
Foto: EPA

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte prijeti zatvorskom kaznom građanima koji se odbijaju cijepiti protiv koronavirusa dok njegova zemlja vodi veliku bitku s virusom i ima preko 1.3 milijuna zaraženih i više od 23.000 mrtvih.

"Vi odlučujete, ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor", poručio je građanima Duterte u televizijskom obraćanju nakon izvještaja o slabom odazivu na cijepljenje u glavnom gradu Manili.

Duterteove primjedbe u suprotnosti su od navoda njegovih zdravstvenih dužnosnika koji su rekli da je, iako se ljude potiče na cijepljenje, ono ipak dobrovoljno.

Od 20. lipnja na Filipinima je potpuno cijepljeno 2.1 milijun ljudi, što je vrlo mali napredak s obzirom na to da je vladin cilj da se do kraja godine cijepi do 70 milijuna ljudi, u zemlji koja broji 110 milijuna stanovnika.

"Nemojte me krivo shvatiti, ali zemlja je u krizi. Ogorčen sam na građane koji ne uvažavaju svoju vladu", rekao je Duterte. On je već kritiziran zbog oštrog pristupa u suzbijanju zaraze, između ostalog i zbog čvrste odluke da škole ostanu zatvorene.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo