3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

12.06.2021 / 17:51 Tenis - Pobijedila Pavljučenkovu

Krejčikova osvojila Roland Garros!

Krejčikova osvojila Roland Garros!
Foto: Twitter
Barbora Krejčikova je pobjednica Roland Garrosa. Nepostavljena Čehinja je u finalu pariškog Grand Slam turnira slavila protiv 31. nositeljice Anastasije Pavljučenkove sa 6:1, 2:6, 6:4 i tako prvi put u karijeri osvojila jedan od četiri najveća teniska turnira.

Do titule je nekad najbolja tenisačica ženskih parova stigla u svojem tek petom pojavljivanju u ždrijebu pojedinačne konkurencije na Grand Slamovima.

U nedjelju će toj tituli pokušati dodati i titulu najboljeg ženskog para Roland Garrosa. Bude li u tome uspješna, postat će prva tenisačica nakon 2000. godine i Mary Pierce koja je slavila u pojedinačnoj konkurenciji i na turniru parova na pariškoj zemlji.

Za pobjedu je Krejčikova iskoristila četvrtu meč-loptu, potom je pogledala u nebo i odala počast preminuloj mentorici Jani Novotnoj.

''Presretna sam i teško mi je pretočiti u riječi što sad osjećam. Jednostavno ne mogu vjerovati da sam osvojila Grand Slam naslov'', rekla je 33. tenisačica WTA liste, prenosi Index.hr.

Krejčikova je prije ovog trijumfa osvojila samo jedan naslov u pojedinačnoj konkurenciji, i to ove godine u Strasbourgu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo