°C
Mostar 20°C
Tuzla °C
Banja Luka °C
Bihać 21°C

14.05.2021 / 17:37 KORONAVIRUS - Gudeljević - Šeranić

Zadovoljni što Covax konačno frekventnije isporučuje vakcine

Zadovoljni što Covax konačno frekventnije isporučuje vakcine
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je bila u zvaničnom posjetu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tijekom sastanka, ministar Alen Šeranić izrazio je zahvalnost zbog dobre suradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa Ministarstvom zdravlja RS i pohvalio ministricu Gudeljević za rad i odgovornost prema svim izazovima, od početka pandemije.

- Izražena je i obostrana radost što je Covax mehanizam konačno počeo sa frekventnijom isporukom cjepiva. Poseban osvrt napravljen je i prema EU4Health mehanizmu iz kojega cjepiva također pristižu te je naglašen brz i učinkovit rad Ministarstva civilnih poslova koje je sve administrativne obveze dosad obavljao među prvim državama Zapadnog Balkana - navodi se.

Ministrica Gudeljević izrazila je zahvalnost za otvorenost, brze reakcije i susretljivost Ministarstva zdravlja RS i ministra Šeranića i otvorila razgovor o covid iskaznicama i mogućnostima koje BiH ima pred sobom.

- Napravljen je i generalni presjek razine cijepljenja u RS te iskustvima o prijavljivanju stanovnika za cijepljenje. Konačno razgovarano je i o mogućim sporazumima o priznavanju covid iskaznica, no to je još otvorena tema podjednako kao i u EU – saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Razgovarano je i o cijepljenju članova olimpijskog tima BiH, zbog odlaska na Olimpijadu u Tokio, ali i o cijepljenju paraolimpijske delegacije BiH.

- Bila je to jedna u nizu zvaničnih posjeta koje ministrica Gudeljević namjerava upriličiti ministarstvima zdravstva, kliničkim centrima i cijepilištima širom BiH – navodi se.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo