19°C
Mostar 18°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

19.04.2021 / 17:25 KORONAVIRUS - Izjednačavanje građana

U funkciju aplikacija za registraciju osiguranika vakcinisanih izvan KS

U funkciju aplikacija za registraciju osiguranika vakcinisanih izvan KS
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
U funkciju je aplikacija putem koje se vrši registracija osigranika koji su se vakcinisali izvan Kantona Sarajevo i dostupna je na linku.

Putem aplikacije osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo mogu se registrovati i na taj način izvršiti evidenciju vakcinacije izvan Kantona Sarajevo u elektronski karton pacijenta (eKarton).

U proteklom periodu uočili smo problem nedostatka evidencija građana Kantona Sarajevo koji su se u prethodnom periodu vakcinisali protiv virusa Covid-19 van granica Bosne i Hercegovine, odnosno izvan Kantona Sarajevo.

Osiguranici koji izvrše registraciju putem ove aplikacije će biti u mogućnosti da dobiju i certifikat o vakcinisanju izdat putem Centralnog zdravstvenog informacionog sistema KS.

Pored navedenih benefita za pacijente, na ovaj način će biti omogućeno i prikupljanje izuzetno važnih javnozdravstvenih podataka, obzirom da bi dobili informacije koliko se naših osiguranika/sugrađana vakcinisalo izvan BiH, te na taj način i dobili i validne podatke za procjenu ukupnih imunoloških prilika u Kantonu Sarajevo.

Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će osiguranik popuniti i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o izvršenoj vakcinaciji izvan Kantona Sarajevo će biti provjerena prije upisa u konačni registar.

Za sve eventualne nejasnoće u procesu registracije molimo da se obratite putem e-mail-a [email protected], saopćeno je iz ZZO KS-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo