-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

04.04.2021 / 15:42 KORONAVIRUS - Srbija

Brnabić: Antivakseri ozbiljno ugrožavaju nacionalnu sigurnost

Brnabić: Antivakseri ozbiljno ugrožavaju nacionalnu sigurnost
Ana Brnabić / Vijesti.ba
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da objavama protiv vakcinacije na društvenim mrežama, antivakseri "ozbiljno" ugrožavaju nacionalnu sigurnost.

Navodeći da te osobe "šire paniku i lažne vijesti", premijerka je gostujući na televiziji Prva kazala da su nadležni ugasili neke od antivakserskih naloga na društvenim mrežama.

"Mislim da je to bila važna poruka koju država šalje", kazala je ona komentarišući privođenje pet osoba zbog objavljivanja poruka protiv vakcinacije.

Navela je i da se "makar" jedna od osoba koje su privedene, vakcinisala protiv korona virusa.

"To je najstrašnije moguće licemjerje, ugrožavate tuđe živote, a pobrinuli ste se za svoj", kazala je predsjednica Vlade Srbije.

Upitana za okupljanje građana koji se protive vakcinaciji kod spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda 3. aprila, ona je rekla da taj skup nije bio prijavljen, ali da policija nije reagovala jer je okupljanje bilo mirno.

"Ne želimo da dozvolimo sebi da privodimo mirne ljude, možemo samo da apelujemo da se to ne dešava. Država ne može da hapsi ljude koji različito misle, a koji se mirno okupljaju na ulicama", kazala je premijerka.

Više stotina gradjana okupilo se 3. aprila u Beogradu na još jednom protestu na kojem su zatražili ukidanje Kriznog štaba i epidemioloških mera za suzbijanje korona virusa.

Među okupljenima je bila i Jovana Stojković, koja je ranije ove sedmice bila među privredenim osobama zbog širenja lažnih vijesti o vakcinaciji.

Okupljeni su, kao i na prethodnom protestu 20. marta, prošetali centralnim gradskim ulicama, a skup su završili igrajući kolo kod spomenika Stefanu Nemanji. Mediji koji su pratili protest navode da nisu poštovane epidemiološke mjere.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo