7°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

01.04.2021 / 22:46 KORONAVIRUS - Covid-19

Njemačka proglasila Hrvatsku rizičnim područjem

Njemačka proglasila Hrvatsku rizičnim područjem
Foto: Reuters / Vijesti.ba
Njemačka je u četvrtak Istarsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju uvrstila na listu regija s visokim rizikom zaraze korona virusom, pa sada cijela Hrvatska spada u tu kategoriju.

Državni epidemiološki institut Robert Koch je zbog rastućeg broja novozaraženih posljednje dvije hrvatske županije koje se nisu nalazile na listi proglasio rizičnim područjima, prenosi Hina.

Negativan test i 10-dnevna karantena

Odluka stupa na snagu u subotu, 3. travnja i znači da će sve osobe koje iz Hrvatske dolaze u Njemačku morati u roku od 48 sati predočiti negativni test na korona hinavirus i u karanteni biti deset dana nakon povratka.

Samoizolaciju je moguće prekinuti nakon pet dana s novim negativnim testom.

Istra je, uz Baleare za njemačke građane dosad bilo rijetko turističko odredište koje nije bilo na listi rizičnih područja.

Brojni Nijemci otputovali na uskršnje praznike unatoč apelima

Unatoč apelima političara, brojni su Nijemci ovog tjedna otputovali na uskršnje praznike u inozemstvo.

Zbog velikog broja turista koji putuju na Mallorcu, njemačka vlada je u utorak donijela uredbu po kojoj će putnici koji se vraćaju s tog španjolskog otoka morati pokazati negativni test na koronavirus, iako se Mallorca ne nalazi na listi rizičnih regija. Ministarstvo unutarnjih poslova je to objasnilo kontaktima s turistima iz drugih zemalja.

Vlada je razmatrala i zabranu putovanja u inozemstvo, ali se od toga odustalo zbog ustavno-pravnih razloga.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo