26.03.2021 / 10:10 KORONAVIRUS - Covid-19

Dr. Skočibušić: Stanje u Mostaru ozbiljno, pandemija se rasplamsala

Dr. Skočibušić: Stanje u Mostaru ozbiljno, pandemija se rasplamsala
Foto: Bljesak.info

Stanje na Covid odjelu je ozbiljno kao i u ostatku zemlje. Imamo svakodnevno veliki priliv novih pacijenata što otežava rad i stavlja velike izazov pred zdravstveno osoblje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, izjavio je za BHRT dr. Siniša Skočibušić, infektolog.

„Na jutarnjem sastanku smo referirali da smo da smo vrlo „kratki“ sa mjestima i rukovodstvo bolnice razmišlja šta učiniti, ali žurno, da osigura nove krevete za liječenje Covid -19 bolesnika. Jedino što možemo kao građani učiniti je pridržavati se mjera i tako pokušati suzbiti ovu pandemiju koja je uzela rasplamsaj kakav do sada nismo imali“, kazao je dr. Skočibušić.

Apelirao je na nošenje maski, držanje distance i cijepljenje kada se ukaže prilika za to.

„Nažalost, inkubacija virusa traje od četiri do 8 dana, ljudi su ovisni o kisiku što stvara probleme u opskrbi“, kazao je ovaj infektolog.

Istaknuo je da se nalazimo u zdravstveno teškom vremenu.

„Nažalost mnogi naši prijatelji i sugrađani gube bitku sa teškom bolešću. To nam mora biti pouka da se u budućnosti osobno postavimo odgovorno prema drugima, iako nam je neugoda nositi masku ili ne otići na veće skupljanje“, poručio je dr. Skočibušić.



(Vijesti.ba / BHRT)

 

Izdvajamo