19.03.2021 / 16:21 KORONAVIRUS - Predsjedavajući VM

Tegeltija odgovorio Forti na otvoreno pismo

Tegeltija odgovorio Forti na otvoreno pismo
Zoran Tegeltija / Vijesti.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio odgovor na otvoreno pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti.

U nastavku prenosimo pismo:

Poštovani,

Imajući u vidu Vaše otvoreno pismo upućeno meni, kao predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, koristim priliku da Vas obavijestim da Savjet ministara BiH od samog početka pojave pandemije virusa korona, a u skladu sa svojim nadležnostima, preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja virusa korona („SARS-CoV-2“ i COVID-19) na osnovu preporuka i prijedloga zdravstvne struke i u saradnji sa vlastima entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, te Brčko Distrikta, sa ciljem da zaštite i spašavanja građana BiH.

Ovom prilikom ističem  da će Savjet ministara BiH nastaviti i dalje da donosi sve potrebne odluke i mjere, uključujući i mjere vezane za ulazak stranih državljana u BiH, a što je u direktnoj nadležnosti Savjeta ministara, u skladu sa preporučenim mjerama nadležnih zdravstvenih institucija, i uz saglasnost vlasti entiteta Republike Srpske i Fedracije Bosne i Hercegovine, te Brčko Disktrikta.

Takođe, koristimo priliku da apelujemo na sve građane BiH da se pridržavaju, a nadležne službe da kontrolišu provođenje, propisanih epidemioloških mjera.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo