13°C
Mostar 16°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

09.03.2021 / 13:36 KORONAVIRUS - Šta se dešava

U toku sastanak Ad hoc tima, a predsjednik Pehar otišao za Mostar

U toku sastanak Ad hoc tima, a predsjednik Pehar otišao za Mostar
Davor Pehar / Vijesti.ba
U toku je sastanak Ad hoc tima Federalne vlade na kojem će biti razmotrene sve pristigle ponude kompanija zainteresovanih za nabavku vakcina na području Federacije BiH.

Sastanak se održava putem videolinka, a počeo je u 13 sati. No, kako saznaje portal Vijesti.ba, čelni čovjek - Davor Pehar, inače direktor Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) FBiH otišao je za Mostar.

Postavlja se sasvim logično pitanje šta je to njemu važnije od "vrlo teškog, odgovornog i složenog posla", kako je zadatak postavljen pred Ad hoc tim sam prokomentarisao na jučerašnjoj pressici.

Naime ovaj tim ima svega 72 sata da Vladi FBiH, prije njene sjednice u četvrtak, dostavi prijedlog ugovora o nabavci vakcina s odabranom kompanijom.

Pehar prisustvuje sastanku online, no šta ukoliko se danas bude trebao potpisati neki konkretan dokument a zbog odlaska u Mostara čelni čovjek tima ne bude u prilici?

Koji su to Peharu važniji razlozi pa je otputovao u Mostar, umjesto da se i on posveti rješavanju gorućeg pitanja za građane naše zemlje, gdje je epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa iz dana u dan sve gora.

Ukoliko ostalih sedam članova Ad hoc tima danas donesu određene zaključke, oni ne mogu biti validni jer svoj potpis, kao ovlašteno lice, na njih mora staviti upravo Pehar.
 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo