1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

06.03.2021 / 17:57 Fudbal - Kriza u klubu

Želju napustili predsjednik i potpredsjednik Skupštine

Želju napustili predsjednik i potpredsjednik Skupštine
Ermin Čengić / Arhiv
Predsjednik i potpredsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Čengić i Haris Lulić podnijeli su ostavke na svoje funkcije u klubu nakon što je to već uradio potpredsjednik kluba Jasmin Badžak.

Pomenuti dvojac poslao je e-mail ostalim članovima Skupštine u kojem su objasnili svoju odluku, piše Klix.

Između ostalog, napisali su kako podnose neopozive ostavke te da smatraju kako su u prethodnom periodu dali svoj maksimum kako bi klub izašao iz duboke krize u kojoj se trenutno nalazi.

Istakli su da su posljednjih 13 mjeseci bili involvirani u većinu dešavanja unutar kluba i da su u značajno većoj mjeri obavljali svoje funkcije. Također su otvorili mogućnost za neke nove članove Skupštine.

Za kraj su rekli da njihov mandat na pozicijama predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar završava danas, ali da će u skladu s procedurama ostati na raspolaganju klubu.

Podsjećamo, ranije je potpredsjednik Željezničara Jasmin Badžak podnio ostavku rekavši kako ne može prihvatiti ovako loše rezultate i sramnu igru igrača u godini kada klub slavi 100 godina postojanja.

Plavi su u prvom kolu proljetnog dijela remizirali protiv Sarajeva na svojoj Grbavici dok su danas u Tuzli doživjeli poraz od Tuzla Cityja rezultatom 2:0. Naredni meč igraju protiv istog protivnika u okviru Kupa BiH, a nakon toga i domaći susretu Premijer ligi BiH protiv Olimpika.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo