9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

03.02.2021 / 22:16 Tenis - Zaražen radnik hotela

Kolaps pred početak Australian Opena: 500 igrača i radnika mora u izolaciju

Kolaps pred početak Australian Opena: 500 igrača i radnika mora u izolaciju

Australian Open bi trebao da počne u ponedjeljak, ali sada je to dovedeno u pitanje zbog jednog pozitivnog nalaza na korona virus.

Naime, korona virusom je zaražen radnik u hotelu u kojem su smješteni brojni teniseri, te se zbog toga sutra neće igrati niti jedan meč pripremnih turnira za prvi Grand Slam sezone.

„Zdravstvene vlasti su nas obavijestile da je radnik u jednom od hotela bio pozitivan na korona virus. Svi koji su bili u karantinu u tom hotelu moraće da budu testirani i biće u izolaciji dok ne dobiju negativan rezultat“, navodi se u saopštenju organizatora.

„Sarađivat ćemo sa svima koji su pogođeni ovim slučajem kako bi bili testirani što je ranije moguće. Zbog toga neće biti mečeva na ‘Melburn parku’ u četvrtak”, dodano je.

Dodaje se da će raspored za petak biti naknadno objavljen.

U ovom momentu u toku su tri turnira u ženskoj konkurenciji, dva u muškoj i ATP Kup. U četvrtak je trebalo da se odigraju 62 meča. Sad je pitanje je hoće li sva ta takmičenja stići da se završe do ponedeljka, kada počinje Australijan Open.

Podsjećamo, pretpostavlja se da će oko 500 igrača i radnika u organizaciji turnira morati u izolaciju dok ne dobije negativan nalaz.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo