1°C
Mostar 9°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

27.01.2021 / 15:10 KORONAVIRUS - Vrijedna donacija

Uručena donacija NATO-a i Ambasade SAD-a bolnici u Bihaću

Uručena donacija NATO-a i Ambasade SAD-a bolnici u Bihaću
Foto: Fena / Vijesti.ba
Komandant NATO Štaba Sarajevo, brigadni general Eric Folkestad i šef Ureda za odbrambenu saradnju Američke ambasade, major Taib Grozdanić danas su uručili vrijednu donaciju Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

- Izuzetno mi je drago što je NATO u mogućnosti podržati osoblje bolnice u Bihaću, osoblje koje se nalazi na prvoj liniji borbe protiv COVID-a. Kada naše članice i partneri zatraže našu pomoć, NATO je tu: stavlja na raspolaganje resurse i sposobnosti 30 zemalja članica da pomogne našim prijateljima da riješe probleme i prevaziđu sigurnosne izazove - rekao je general Folkestad.

Major Grozdanić je istakao da je današnja donacija jedna u nizu donacija humanitarne pomoći u borbi protiv COVID-19 koju su Sjedinjene Američke Države, u svojstvu NATO saveznika, donirale u cijeloj BiH od početka pandemije.

- Ove donacije pokazuju da će Savez uvijek stajati uz svog partnera, Bosnu i Hercegovinu u najtežim vremenima – kazao je Grozdanić.

Ova donacija pomoći će medicinskom osoblju da pruži najbolju moguću zaštitu građanima BiH u ovim izazovnim vremenima.

Riječ je o još jednoj u nizu donacija koje su Sjedinjene Države i ostali NATO saveznici uručili građanima BiH od početka pandemije COVID-19, saopćeno je.

NATO Savez će, kako je rečeno, nastaviti pružati aktivnu podršku Bosni i Hercegovini i u teškim vremenima kakva su ova.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju pružati podršku jedni drugima tokom  pandemije.

Od početka krize, Sjedinjene Američke Države i NATO saveznici donirali su tone zaliha u brojnim donacijama pomoći kao odgovor na zahtjev BiH dostavljen NATO Euroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo