2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

26.01.2021 / 17:16 Fudbal - Mostarski klub objavio

Obren Cvijanović produžio ugovor s FK Velež

Obren Cvijanović produžio ugovor s FK Velež
Obren Cvijanović / Vijesti.ba
Velež je danas i zvanično objavio kako je završio veoma važan posao, a ugovor je s Rođenima produžio važan član udarne postave Obren Cvijanović.

S Cvijanovićem je dogovoren nastavak saradnje, a na obostrano zadovoljstvo novi ugovor je potpisan do ljeta 2023. godine.

„U Mostaru sam već dvije i po godine i navikao sam se na život ovdje. Svjestan sam veličine kluba za koji igram. Veoma lako smo se dogovorili oko produženja saradnje. FK Velež je klub u kojem svako od nas igrača može samo da napreduje. Želja mi je da s Veležom zaigram u Evropi. Drago mi je što ću ovaj dres nositi i naredne dvije godine“, izjavio je Cvijanović.

Cvijanović je rođen 30.08.1994. godine, a u Velež je došao pred početak sezone 2018/19 iz NK Zvijezda Gradačac. Svoj doprinos za ulazak u Premijer ligu BiH dao je odigravši 22 utakmice u okviru Prve lige FBiH, gdje se četiri puta upisao u listu strijelaca.

U sezoni povratka u Premijer ligu BiH koja je prekinuta zbog širenja virusa Covid-19 nakon 22. kola, zbog problema sa povredama odigrao je 10 utakmica, u kojima je postigao jedan gol.

Aktuelnu sezonu 2020/21 Cvijanović je obilježio odličnim nastupima. Odigrao je 18 utakmica u kojima je postigao 9 golova, te je uz Mulića bio prvi strijelac ekipe.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo