9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

25.01.2021 / 14:40 KORONAVIRUS - Donacija

SKB Mostar dobio covid testove i zaštitnu opremu

SKB Mostar dobio covid testove i zaštitnu opremu
Foto: FENA - Vijesti.ba

Udruga Partnerstvo za zdravlje, u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama, donirala je testove na covid-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Direktorica Partnerstva za zdravlje Aida Kurtović rekla je kako se nada da će donirana oprema, testovi, pandemijski kompleti (zaštitno odijelo, maska, rukavice) i beskontaktni termometre, biti od koristi zdravstvenim ustanovama.

Pored SKB-a Mostar u sklopu regionalnog SoS projekta Partnerstva za zdravlje slična donacija ranije je uručena Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i JZU Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, a ukupno vrijednost donirane opreme je oko 200.000 maraka.

Uime Partnerstava za zdravlja Kurtović je zahvalila svim liječnicima i zdravstvenom osoblju koji već godinu dana pružaju pomoć i liječe oboljele od covida.

Infektolog Siniša Skočibušić iz SKB-a Mostar istaknuo je kako će donirana oprema biti od velike pomoći mostarskim liječnicima.

- Oprema koju danas dobivamo je oprema koja je uvijek dobrodošla, koja se troši u velikim količinama u našoj bolnici s obzirom da mi praktično imamo više tisuća pacijenta oboljelih od covida-19, i samo na taj način možemo osigurat kvalitetnu zaštitu kako pacijenata tako i zdravstvenog osoblja što je iznimno zahtjevan zadatak - dodao je Skočibušić.






(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo