12°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

23.01.2021 / 10:31 KORONAVIRUS - Ministrica Hota-Muminović

Način održavanja nastave zavisi od epidemiološke situacije u KS

Način održavanja nastave zavisi od epidemiološke situacije u KS
Foto: Vijesti.ba

Nastava u drugom polugodištu u Kantonu Sarajevo počinje prvog februara, a model po kojem će se odvijati, još uvijek se ne zna.

Hoće li u učenici nastavu pohađati online, sjesti u školske klupe ili će biti kombinovani model zavisit će od epidemiološke situacije.

- Planiramo nastavu u drugom polugodištu započeti prema kalendaru koji je usvojen još prije početka školske godine. Dakle, neće biti prolongiranja početka nastave, ali način na koji će se nastava održavati bit će detaljno naknadno utvrđen i propisan - kazala je za Fenu ministrica odgoja i obrazovanja KS Naida Hota-Muminović.  

Naglasila je da su "trenutno u toku konsultacije sa članovima - predstavnicima Kriznog štaba KS, prevashodno predstavnicima Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo KS, potom sa Sindikatima, direktorima osnovnih i srednjih škola".

- Još predstoji i obaveza dodatnog i detaljnog iščitavanja izvještaja koje su škole sugerisale. Tu vidimo i mnogo prilika koje možemo i poboljšati, u kontekstu izvođenja nastave - kazala je Hota-Muminović.

Naglasila je da će način održavanja nastave zavisiti od epidemiološke situacije u KS.

- Sve zavisi od toga šta će nam Krizni štab propisati kao moguće odnosno kao dovoljno kako bi se sačuvalo zdravlje - kazala je Hota-Muminović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo