5°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

19.01.2021 / 16:24 KORONAVIRUS - Nabavka vakcina

Komšić: Tegeltija i Gudeljević da prestanu ugrožavati zdravlje građana

Komšić: Tegeltija i Gudeljević da prestanu ugrožavati zdravlje građana
Željko Komšić / Vijesti.ba
I dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti konačno objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi Vijeće ministara BiH moralo donijeti odluku o nabavci vakcina sukladno inicijativi Parlamenta BiH.

Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedavajućeg Tegeltije koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci vakcina. Nedopustivo je da sa jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunili sve obaveze u skladu sa zahtjevima COVAX mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina.

Nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana, a niko drugi do njih samih ne može preuzeti njihove nadležnosti, i baviti se poslom koji moraju da izvršavaju. Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo