8°C
Mostar 12°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

17.01.2021 / 11:33 KORONAVIRUS - Uoči prvog Grand Slama

Džumhur i ostali teniseri u karantinu bez mogućnosti treniranja

Džumhur i ostali teniseri u karantinu bez mogućnosti treniranja
Damir Džumhur / Vijesti.ba
Gotovo 50 tenisera, među kojima je Damir Džumhur, morat će u karantin u iznosu od 14 dana zbog toga što je u avionu za Melburn bilo zaraženih korona virusom.

Ono što je vrlo zanimljivo, jeste da teniseri koji su u izolaciji neće moći da treniraju, niti da napuštaju svoje sobe, a to je posebno važno uoči Australian Opena koji se igra na tri dobivena seta i važi za jedan od najtežih turnira, s obzirom da se igra i na početku sezone.

Direktor Australian Opena Craig Tiley je obećao da će se potruditi kako bi igrači imali što bolje uslove u karantinu.

„Naravno da nismo željeli da se ovo dogodi, ali znali smo od početka da postoji rizik. Svako ko dolazii u Australiju mora da ima negativan test prije nego što se ukrca u avion. Odmah po dolasku, svi su ponovo testirani“, objasnio je Tiley i nastavio:

„Svi koji su bili u avionu se smatraju bliskim kontaktima. Zbog toga će morati da budu u karantinu naredne dvije nedjelje, neće moći da treniraju. Trudit ćemo se da svi učesnici mogu da se pripremaju, da budemo fer koliko je to moguće. Obezbijedit ćemo im sprave, da mogu da vježbaju u sobama. Glavni cilj je da svi ostanu zdravi“.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo