-9°C
Mostar -4°C
Tuzla -6°C
Banja Luka -5°C
Bihać -5°C
Powered by Dark Sky

08.01.2021 / 22:17 Regija - Hrvatska

Pacijentu ubrizgan benzin, osumnjičena medicinska sestra

Pacijentu ubrizgan benzin, osumnjičena medicinska sestra
Foto: Pixsell

Opštinsko javno tužilaštvo u Čakovcu donijelo je rješenje o sprovođenju istrage protiv medicinske sestre (28) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nesavjesnog liječenja kada je umjesto fiziološkog rastvora pacijentu na hemodijalizi ubrizgala benzin.

Rješenje o istrazi donijeto je 31. decembra, a incident se dogodio 29. septembra 2020. godine u Županijskoj bolnici Čakovec.

Državno tužilaštvo Hrvatske (DOHR) medicinsku sestru tereti za nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti iz nehata i prijeti joj kazna od jedne do osam godina zatvora, prenose hrvatski mediji.

“Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja 29. septembra 2020. u županijskoj bolnici, kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom odspajanja pacijenta s hemodijalize, nesmotreno ubrizgala u krvotok pacijenta benzin umjesto fiziološkog rastvora, usljed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, uprkos preduzetim hitnim mjerama reanimacije i ljekarske pomoći, preminuo istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina”, navodi se u saopštenju iz DORH-a.

Preminuo je 62-godišnji Antun T. iz Štefanca pokraj Čakovca. Medicinska sestra je odmah nakon nesreće udaljena s posla, a u bolnici je pokrenut inspekcijski nadzor.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo