6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

19.12.2020 / 14:48 Politika - Afera 'ikona'

Govedarica: Dodik napravio sramotu srpskom narodu

Govedarica: Dodik napravio sramotu srpskom narodu
Foto: Arhiv
Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Bercegovine Milorad Dodik poklanjajući ministru inostranih poslova Ruske Federacije ukradenu ikonu cijelom srpskom narodu napravio je veliku štetu i nanio nemjerljivu sramotu.

- Šef ruske diplomatije je doveden u jednu vrlo nelagodnu situaciju.Vjerujem da se u svojoj diplomatskoj karijeri gospodin Lavrov nikada nije više izblamirao kao danas. Da bi stvar bila gora po Republiku Srpsku, Lavrov je izblamiran od ruke Milorada Dodika", kaže član Predsjedništva Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

Komentarišući najnovije dešavanje oko sporne ikone, koju Lavrov vraša Dodiku, Govedarica u izjavi BN-u je rekao da se Dodik ovim dodatno obrukao u javnosti cijele Evrope, jer svi evropski mediji bruje o skandalu koji je Dodik priredio Ruskoj Federaciji.

"Bilo bi pristojno poslije svega da Dodik uputi javno izvinjenje ministarstvu inostranih poslova Rusije i gospodinu Lavrovu. Naravno,to podrazumijeva i Dodikovo obraćanje javnosti kako bi narodu saopštio istinu makar toliko da ne ćuti na ovu bruku i sramotu koju nam je napravio", kazao je Govedarica.

On dodaje da će sve ostalo u vezi ukradene ikone rasvjetljavati nadležne medjunarodne i domaće institucije.

"Šta sve treba još da se dogodi pa da Dodik shvati da je postao svima teret oko vrata, od sopstvene partije i Republike Srpske pa do država koje su blakonaklone po Republiku Srpsku? Najvjerovatnije, vrijeme će pokazati", konstatovao je Govedarica.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo