6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

16.12.2020 / 18:21 Fudbal - Nakon otkaza

Poruke podrške Biliću: Dali su mu tim za Championship da pravi rezultat u Premier ligi

Poruke podrške Biliću: Dali su mu tim za Championship da pravi rezultat u Premier ligi

Bivši fudbaler West Bromwich Albiona Don Goodman razočaran je odlukom da ovaj klub smijeni Slavena Bilića sa pozicije trenera.

Bilić je dobio otkaz nakon što je izborio neočekivan bod kod Manchester Cityja na gostovanju. Ipak, nešto takvo se najavljivalo već danima.

„Mislim da ovo nije potpuno neočekivano ako u obzir uzememo objave koje smo mogli da čujemo sinoć. To smatram neukusnim, mislim da nije u redu da mediji pričaju o tome kako će neko dobiti otkaz, a da taj neko vjerovatno i ne zna šta se dešava. Lično mislim da on nije ni dobio poštenu šansu“, smatra Goodman i dodaje:

„Za vikend imaju meč sa Aston Villom u kome bi mogli da dođu do dobrog rezultata na krilima boda koji su uzeli protiv Cityja. Ali, sada se cijela slika mijenja. Čitao sam i jutros razne vijesti, niko ne gleda koliko je novca bilo na raspolaganju za bilo šta. U principu su mu dali tim iz Championshipa da se sa njim bori i bilježi rezultate u Premier ligi. Sada možete da dovedete i Pepa Guardiolu i da se ništa ne promijeni. Činjenica je da nema dovoljno kvaliteta za Premier ligu u ovom timu. Mislim da je ova odluka došla prerano, sa fudbalske tačke gledišta da otpustite trenera koji vas je uveo u Premier ligu i kome niste dali ni vremena ni uslove da radi je prerano“, poručio je ovaj bivši napadač.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo