9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 9°C

11.12.2020 / 17:33 Politika - Video

Nezreli Hadžikadić najveća opasnost za rasipanje glasova u Mostaru

Nezreli Hadžikadić najveća opasnost za rasipanje glasova u Mostaru
Mirsad Hadžikadić / Arhiv
Nedavno je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić ne birajući riječi kada govori o Mostaru, optužio (izjednačio) dvije strane za podjelu grada.

Vjerovatno je Hadžikadić dok je postajao doktor u Americi propustio čuti da je Mostar podijelila brutalna agresija HVO-a koju je Armija RBiH zaustavila na Bulevaru i odbranila grad.

No za Mostar je danas posebno opasna Hadžikadićeva odluka da na izborima u Mostaru njegova stranka ide samostalno na izbore, zbog čega ga je u Mostaru nedavno napustio veliki broj članova.

Naime, dok su druge veće i manje stranke mudro odlučile ići u jedan od dva bloka Hadžikadić se odlučio na samostalan nastup što trenutno predstavlja najveću opasnost za prosipanje glasova. Platforma se na izbore u Mostaru prijavila na dva područja u kojima hrvatske stranke nemaju glasače, pa je jasno na čije glasove računaju. Ti će glasovi u konačnico biti "bačeni" i neće donijeti korist Platformi, a mogu nanijeti veliku štetu drugim probosanskim koalicijama.

Očigledno je da se radi ambicioznom,  školovanom, šarmantnom i "mlađahnom" ali ipak nezrelom političaru koji nije svjestan prilika u Mostaru, a čini se i cijeloj BiH.

Inače, Hadžikadić se šunjao po mostarskim džamija što je izazvalo podsmijehe na društvenim mrežama, a na jednoj od njih se pojavio intervju sa Mufidom Memijom u kojem Hadžikadić izražava sumnju u postojanje "sudnjeg dana" .



(Vijesti.ba)

Izdvajamo