19°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

08.12.2020 / 19:28 BiH - Sarajevo

Inzko posjetio premijera KS Marija Nenadića

Inzko posjetio premijera KS Marija Nenadića

Visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio je danas Vladu Kantona Sarajevo gdje je razgovarao sa premijerom Kantona Sarajevo Marijom Nenadićem, povodom dugotrajne i uspješne suradnje sa vladama Kantona Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, visoki predstavnik iskazao je, tokom te posjete, zadovoljstvo saradnjom Vlade Kantona Sarajevo i Ureda visokog predstavnika tokom kratkog mandata Vlade na čelu sa premijerom Nenadićem, od marta do decembra ove godine.

Premijer Nenadić je informisao visokog predstavnika o ostvarenim rezultatima, a tokom sastanka razmijenjene su i informacije i stavovi o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u KS s naglaskom na probleme vezane za borbu protiv koronavirusa, pitanjima pravosuđa i uprave, ali i brojnim drugim pitanjima vezanim za realizaciju programskih aktivnosti Vlade KS.

- Premijer Nenadić informisao je visokog predstavnika o svojim namjerama i tekućim aktivnostima vezanim za transparentan i odgovoran prijenos nadležnosti trenutne Vlade na buduću vladu, pri čemu je premijer najavio punu podršku budućem mandataru i članovima nove vlade. On je naglasio da je od izuzetnog značaja da se proces realizira što brže, transparentnije i “protočnije” da bi građani Kantona Sarajevo što manje osjetili posljedice tih promjena. Visoki predstavnik je zahvalio premijeru Nenadiću i poželio mu uspjeh u budućoj karijeri - saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo