21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 21°C

07.12.2020 / 16:02 BiH - Sastanak u Sarajevu

Podžić zahvalio bugarskoj veleposlanici za značajni angažman u projektima bilateralne vojne suradnje

Podžić zahvalio bugarskoj veleposlanici za značajni angažman u projektima bilateralne vojne suradnje
Foto: Ministarstvo odbrane BiH

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Bugarske Avgustinu Tzvetkovu-Katabaschevu i bugarskog vojnog izaslanika, brigadira Milka Chonova, saopćeno je.

Podžić je zahvalio bugarskoj veleposlanici i vojnom izaslaniku za značajni angažman u projektima bilateralne vojne suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske. On je izrazio žaljenje što su zbog pandemije COVID-19 neke zajedničke aktivnosti morale biti zamrznute, a posebno je zahvalio Bugarskoj za čvrstu potporu Bosni i Hercegovini na putu prema euroatlantskim integracijama.

Veleposlanica Tzvetkova-Katabascheva, koja završava svoj veleposlanički mandat u BiH, istaknula je da će Bosna i Hercegovina uvijek imati potporu Bugarske. Pozdravila je napore Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na značajnom ispunjenju zadaća iz Programa reformi BiH te izrazila očekivanja da će uskoro usvojiti ovakav dokument i za narednu godinu. Ona je konstatirala da je BiH pored svih nedaća „na pravom putu“. 

Sastanku su nazočili i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović te šef kabineta ministra obrane Kemal Korjenić.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo