-5°C
Mostar -2°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

26.11.2020 / 18:10 KORONAVIRUS - Bez karantina

Italija pokreće prvi "covid-free" vazdušni most između Evrope i SAD

Italija pokreće prvi "covid-free" vazdušni most između Evrope i SAD

Italija će pokrenuti prvi vazdušni most "bez-kovida" (covid-free) između Evrope i SAD, za putnike čiji su testovi na Kovid-19 negativni, čime se ukida obaveza 14-dnevnog karantina za pridošlice.

Kompanija Aeroporti di Roma (ADR), koja upravlja rimskim aerodromom Fumicino, objavila je da je postignut sporazum italijanske aviokompanije Alitalija i američke Delta Airlines za specijalne letove između određenih sjevernoameričkih gradova i Rima od decembra.

Slični vazdušni koridori će se takođe testirati između Rima i Minhena i Frankfurta u Njemačkoj, naveo je isti izvor. Inicijativa slijedi lansiranje u septembru takvih unutrašnjih letova između Rima i italijanskog finansijskog centra Milana.

"Novi protokoli putovanja predviđeni eksperimentalno na letovima iz SAD za Fumicino postepeno će biti predloženi putnicima od decembra", navodi se u saopštenju.

"Cilj eksperimentalne faze je da se procjeni efikasnost i funkcionalnost novog načina putovanja da bi putovanja bila dostupnija u pripremi za ljetnju sezonu 2021. godine", navodi se u saopštenju.

Predviđa se da putnici koji stižu sa aerodroma JFK u New Yorku i New Yorku i Atlante u SAD mogu da izbjegnu karantin obavezan za osobe koje dolaze iz SAD, ako urade test na korona virus 48 sati prije polaska i još jedan pri slijetanju u Rim.

Rimski aerodrom već ima za putnike pri dolasku brze antigene testove čiji rezultati se znaju za 30 minuta.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo