16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

24.11.2020 / 20:45 KORONAVIRUS - Koronavirus

U Varaždinu pacijente smjestili u šator, prvi takav slučaj u Hrvatskoj

U Varaždinu pacijente smjestili u šator, prvi takav slučaj u Hrvatskoj
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Prvih nekoliko pacijenata oboljelih od covida-19 smješteno je u utorak u večernjim satima u vojne šatore postavljene u krugu Opće bolnice Varaždin, doznaje se u toj ustanovi.

Upravo je nedavno ravnatelj bolnice Nenad Kudelić najavio da će se šatori najvjerojatnije uskoro početi koristiti. Prema njegovim riječima, šatori služe za smještaj pacijenata u tranzitu, koji se premještaju u Novi Marof i Klenovnik. Radi se o tri vojna šatora opremljenih dodatnom instalacijom s kisikom. U te šatore može biti smješteno 30 pacijenata.

Više o svemu biti će riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare Opće bolnice Varaždin u 8.30 sati. Na konferenciji za novinare najavljen je i predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić koji stiže u Varaždin pružiti potporu zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice.

Velik broj novozaraženih u Varaždinskoj županiji nastavio se i dalje. Tijekom posljednja 24 sata evidentirana su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 534 uzoraka.

Varaždinska županija ovime u tjedan dana broji 1786 novih slučajeva što je najviše do sada od početka epidemije, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je time dostigla vrijednost od 1060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama.

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo