10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

24.11.2020 / 13:01 KORONAVIRUS - Potpredsjednik SABNOR-a BiH

Skenderagić: Nakon 18 dana teške borbe s Covid-om nadam se da sam uspio isplivati

Skenderagić: Nakon 18 dana teške borbe s Covid-om nadam se da sam uspio isplivati
Foto: FB

Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR-a BiH, nakon nekoliko dana mučne borbe sa Covidom 19, saopštio je da čeka nalaz sa retestiranja u nadi da je negativan.

Na Facebooku je podijelio svoje iskustvo sa ovom bolešću.

"Nakon 18 dana mučne i teške borbe s Covid-om, nadam se da sam uspio isplivati.
Ostaje dugotrajna borba za pluća i oporavak organizma. HVALA svima koji su mi pomogli, a naročito mojim dragim prijateljima, drugaricama i drugovima...
Moje misli su sa svima koji su bolesni, a kojima treba pomoć i podrška.
Čuvajte se dragi ljudi", napisao je Skenderagić.

"I dok čekam nalaz sa retestiranja, nadam se negativan, čitam više od hiljadu poruka podrške, ohrabrenja, razumijevanja. Lijepo je to. I čovjeku daje neku novu pozitivnu energiju, dodatnu snagu.
Ono sto me čini tužnim jesu desetina dobivenih poruka - pitanja - vapaja oboljelih, a koji su najčešće prepušteni sami sebi. Ljudi pitaju za lijekove, recepte, prehranu, skidanje temperature, nemogućnost uspostavljanja komunikacije sa dr...

I sam sam primio mnogo savjeta, mišljenja, preporuka. Neke od njih su mi možda i život spasile. Npr.poprilično kasno sam saznao da je opasno s upalom pluća spavati na leđima? Vježbe pravilnog disanja su me vraćale u život. Pišem sve ovo sa željom da neka TV uvede možda neku stalnu TV emisiju u kojoima bi se oboljelim davali savjeti, kako i na koji način proći sve faze bolesti. Neka tu budu dr, psiholozi, terapeuti raznih profila. Kad već ne možemo na normalan način doći do premorenih doktora i njima bi olakšalo da mogu komunicirati sa svojim pacijentima. A u područnim ambulantama bi mogli volonteri primati pozive za evidentiranje oboljelih??

Mnogi oboljeli nemaju ni novca za kvalitetnu ishranu, zdrave napitke, domaća jaja, kozje mlijeko, med....Siguran sam da ima i onih koji su voljni pomoći takvima, samo neko treba to i organizirati. Za terapiju, testiranja i preglede u privatnim klinikama trebaju im ogromni novci.
Mislimo na stotine i hiljade onih koji usamljeni se bore sa visokom temperaturom, bolovima, grčevima... POMOZIMO IM!", poručio je Skenderagić.

I dok čekam nalaz sa retestiranja,nadam se negativan,čitam vise od hiljadu poruka podrške,ohrabrenja,razumijevanja....

Posted by Nijaz Skenderagic on Monday, November 23, 2020

(Vijesti.ba)

Izdvajamo