10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

20.11.2020 / 16:36 KORONAVIRUS - Banja Luka

Novalić i Višković o uticaju pandemije na privredu i projektima

Novalić i Višković o uticaju pandemije na privredu i projektima
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Vlade RS Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem o mjerama koje vlade RS i Federacije BiH preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije virusa korona.

Na sastanku je razgovarano i o uticaju pandemije virusa korona na privredu, kao i o mjerama podrške koje su donijele vlade Republike Srpske i Federacije BiH, s ciljem pomoći privrednim subjektima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić razmijenili su mišljenja o stanju javnih finansija, s osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi sa pripremama budžeta i dokumenata ekonomskih politika Republike Srpske i Federacije BiH za narednu godinu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o daljim aktivnostima vlada Republike Srpske i Federacije BiH po pitanju realizacije velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je izgradnja koridora 5C, te o zaštiti domaće proizvodnje.

Tom prilikom ukazano je na potrebu harmonizacije svih propisa u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji se odnose na privređivanje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo