16.11.2020 / 15:29 Politika - Lokalni izbori

Imamović pobijedio u svih 40 mjesnih zajednica u Tuzli

Imamović pobijedio u svih 40 mjesnih zajednica u Tuzli
Foto: Vijesti.ba

Lokalni izbori u Tuzli potvrdili su apsolutno višedecenijsku vladavinu Socijaldemokratske partije na čelu sa Jasminom Imamovićem.

Građani Tuzle birali su između više od 600 kandidata za Gradsko vijeće te šest za poziciju gradonačelnika. Jasmin Imamović i ovaj put je dobio podršku građana po do sada prebrojanim glasovima.

„Zahvaljujem se građankama i građanima Tuzle na podršci i povjerenju. Posebno mi je drago da sam pobijedio u svih 40 mjesnih zajednica Tuzle. To mi je važno. Zahvaljujem se SDP-u Tuzle i mojoj porodici. Zahvalan sam građanima Tuzle. Važna je snaga kontinuiteta. Moj tim i ja osjećamo veliku zahvalnost prema građanima Tuzle i to ćemo da im vratimo neprekidnim radom", poručio je Imamović nakon što je proglasio pobjedu.

Kada je u pitanju Gradsko vijeće, SDP, također, ima najviše glasova, a slijede SDA, Socijaldemokrati, SBB, Platforma za progres, itd. Vijeće bi moglo činiti čak 11 stranaka.

Izlaznost u Gradu soli je bila najmanja u kantonu, odnosno, oko 40 %. Kada je u pitanju kanton, izlaznost je najveća bila u Banovićima , odnosno, više od 70 %.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo