18°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 19°C

08.11.2020 / 20:00 Politika - Zamjenik predsjedavajućeg PD

Zvizdić uputio čestitku Bidenu povodom pobjede na izborima

Zvizdić uputio čestitku Bidenu povodom pobjede na izborima
Denis Zvizdić / Vijesti.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku Josephu Bidenu, u povodu izbora za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

U čestitci piše:

Poštovani gospodine Biden,

Povodom Vaše ubjedljive izborne pobjede, najiskrenije Vam čestitam izbor za 46. predsjednika SAD.

Siguran sam da će SAD, pod Vašim vodstvom imati još aktivniju ulogu u Bosni i Hercegovini i da će vaše, više puta potvrđeno prijateljstvo prema mojoj drzavi, biti čvrst temelj na kojem će biti finalizirana izgradnja euroatlantske BiH.

Vaša pobjeda predstavlja nadu i učvršćuje naše duboko uvjerenje da će Sjedinjene Američke Države pomoći Bosni i Hercegovini da se u vašem mandatu dovrši historijski proces NATO - integracija BiH, kao zalog za sigurnu i prosperitetnu budućnost BiH i čitavog regiona. Očekujem da ce SAD nastaviti politiku čvrste i prijateljske podrške jedinstvenoj, suverenoj, demokratskoj i multietničkoj BIH, i nadam se da ćete zajedno sa svim probosanski orijentisanim institucijama i građanima,  raditi na unapređenju prijateljskih odnosa naše dvije zemlje, u interesu mira, sigurnosti, stabilnosti i naše  zajedničke budućnosti.” piše u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, dr.Denisa Zvizdića.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo