3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

05.11.2020 / 22:29 Rukomet - Kvalifikacije za EP

Gislason: BiH je zasluženo vodila na poluvremenu, igrali su ekstremno duge napade

Gislason: BiH je zasluženo vodila na poluvremenu, igrali su ekstremno duge napade

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pružila je danas herojski otpor Njemačkoj u prvom kolu kvalifikacija za EP, a na kraju je domaćin u Dizeldorfu slavio sa 25:21.

Zmajevi su čak veći dio utakmice imali prednost, a Nijemci su do vodstva stigli tek nakon otprilike 40 minuta igre. Nakon povrede Ivana Karačića, izabranici Bilala Šumana jednostavno nisu mogli parirati domaćim, kojim su na megdan ionako stigli potpuno desetkovani zbog korona virusa.

Na meč je Šuman poveo svega 11 rukometaša, a nakon utakmice je njih hvalio i selektor Njemačke Alfred Gislason.

“Naravno da nisam zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom. Bosna je igrala ekstremno duge napade i dobru su pokrivali. Primili smo mnogo golova poslije odbijenih lopti i blokova, a napravili smo i mnogo tehničkih grešaka u igri prema naprijed, te dali samo dva gola za 15 minuta igre i zasluženo smo na poluvrijeme otišli s četiri gola zaostatka”, rekao je Gislason nakon svog debija na klupi Njemačke.

Ipak, islandski stručnjak tvrdi da nije podcijenio Bosnu i Hercegovinu.

“Nismo podcijenili Bosnu. Na poluvremenu ssmo diskutovali o par stvari. Ekipa je u nastavku dobro reagovala, pokazala je karakter, a mogli smo dati i više golova”, zaključio je Gislason.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo