16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.10.2020 / 08:15 KORONAVIRUS - Brisel

Dvoje ministara pozitivno na Covid-19 nakon sastanka EU

Dvoje ministara pozitivno na Covid-19 nakon sastanka EU
Alexander Schallenberg / Vijesti.ba
Ministri vanjskih poslova Austrije i Belgije bili su pozitivni na testu na koronavirus nakon sudjelovanja na sastanku s kolegama iz Evropske unije održanom ove sedmice.

Austrijski Alexander Schallenberg i belgijska ministrica Sophie Wilmes sjedili su jedno pored drugoga tokom zajedničkog doručka na sastanku EU-ovih ministara vanjskih poslova u ponedjeljak u Luxembourgu, saopćilo je austrijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Wilmes je u subotu, dan nakon što se povukla u samoizolaciju zbog simptoma covida-19, objavila da je bila pozitivna na testiranju.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u petak je negativan na testiranju i nije bio u bliskom kontaktu sa Schallenbergom, reklo je njegovo ministarstvo, dok će švedska ministrica Ann Linde raditi od kuće dok ne dobije negativan rezultat testa, objavilo je njeno ministarstvo.

Više drugih ministara vanjskih poslova, uključujući francuskog Jean-Yvesa Le Driana i Španjolke Aranche Gonzalez Layen, posljednjih su dana bili negativni na testiranjima. Grčki Nikos Dendias "vrlo se često testira na covid-19, s obzirom na česta putovanja, i dobro je", rekao je izvor iz grčkog ministarstva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo