19°C
Mostar 18°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

23.09.2020 / 12:09 KORONAVIRUS - Američki predsjednik

Trump: Šteta je što imamo toliko žrtava koronavirusa, ali je moglo biti gore

Trump: Šteta je što imamo toliko žrtava koronavirusa, ali je moglo biti gore
Foto: FENA

Broj žrtava koronavirusa u SAD-u premašio je u utorak 200.000, što je najveći broj žrtava pandemije na svijetu, dostigavši ​​nekada nezamislivi prag samo šest sedmica prije izbora na kojima će fokus biti način na koji se predsjednik Donald Trump izborio s koronakrizom.

Trump je rekao da je "šteta" što su SAD dosegle taj broj, ali utvrdio je kako je situacija mogla biti puno gora, javio je AFP.

- Da smo radili stvari drugačije imali bi 2,5 miliona smrtnih slučajeva - rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na predizborni skup u Pittsburgu. Dodao je da Sjedinjenim Državama sada "ide dobro", i da "tržište dionica raste".

Također je ponovio stav da je Kina kriva za pandemiju. U unaprijed snimljenom govoru na virtualnom sastanku Generalne skupštine UN-a, zahtijevao je da Peking odgovara zbog toga što je "ovu kugu pustio u svijet". Kineski ambasador odbacio je optužbe kao neutemeljene.

- Nije moralo biti tako loše - napisao je na Twitteru Trumpov protivnik na izborima Joe Biden.

- To je zapanjujući broj koji je teško zamisliti. Ova pandemija ima poguban ljudski danak - i to ne možemo zaboraviti- rekao je Biden.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo